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Question related to    PPE Regulation   PPE Guidelines   EN/prEN:   

EN 137:2006 

  Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause:  

Key words: Flame engulfment, hood 

 

Question: 

EN 137:2006 cl 7.4.1.3.1 reports “During this test no helmet shall be fitted to the manikin's head.” 

The use of a hood to protect the harness during the flame engulfment test is not described in EN 137:2006. 

 

Is it possible to use a hood to protect the harness for the flame engulfment test considering the normal use of the PPE? 

 

Solution: 

Yes, the normal firefighters’ clothes would include a hood. 

 

Note: in the draft of prEN 137:2022, which refers to §6.2.5 of ISO 16900-10:2015, it is clearly stated that a hood shall be used to protect the 

harness. 

 


