
 

Status: April 2019 

 

 

CO-ORDINATION OF NOTIFIED BODIES 

PPE Regulation 2016/425 

 

RECOMMENDATION FOR USE  

PPE-R/09.012   

Version 1 

 

Number of pages: 1 

 

 

Approval stage :   Approved on :  

Origin : Vertical Group 9 

 

 
  Vertical Group 
  Horizontal Committee 
  EU PPE Working Group 

 

 
21.04.2018 
21.04.2018 
22.04.2019 

 
Question related to         PPE Regulation   

User Information 

  EN/prEN: EN 1621-1: 2012     Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause: 8  

Key words: 

Information by the manufacturer 

Question: 

The instruction for use shall contain according to clause 8.e.2 the performance of impact attenuation: 

 

1) Is it sufficient if at least the highest (poorest) result according to clause 6.3.4 (ambient, wet, high and low temperature test)  is 
mentioned?   

2) Instead of the exact recorded value obtained during type approval, is it acceptable that the manufacturer states at least the 
minimum requirement value given by the standard for the claimed performance level? 

 

Solution: 

1) Yes, because this value (e.g. mean value for wet test) determines the performance level in the marking.  

                 More results can be given if desired by the manufacturer. 

2) No. This would not be acceptable. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 




