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Question related to         PPE Regulation     EN/prEN: Various (see below)    Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause: Various (see below) 

Key words: 

Test position, Penetration testing, Molten metal testing 

Question: 

Certain standards make reference to the "top" of the helmet/bump cap when defining certain test positions.  The top of the helmet/bump 
cap is not defined, so what is the "top"? 

Solution: 

The top of the helmet/bump cap is that point on the outside surface of the helmet/bump cap which would lie above the central vertical axis 
of the headform, should the helmet/bump cap be fitted normally to a headform of appropriate size.  This may, or may not, coincide with the 
highest point of the helmet/bump cap when fitted to the test headform. 

 

This applies to the following standards/clauses: 

 

EN 397:2012 + A1:2012 clauses 6.7.3 & 6.12.3 

EN 812:2012 clause 6.6.3 

EN 12492:2012 clause 5.6.1 

EN 14052:2012 +A1:2012 clause 6.11.3 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


