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Question related to         PPE Regulation     EN 12492:2012   Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause: 5.1 

Key words: Sampling, Test headforms, Size range, Helmet type 

 

Question: 

For a given model, when size cross-over exists between size ranges that are of different construction, can test results for one size range 
tested on a given headform be read across to another size range? 

 

Solution: 

 

No. 

 

Rationale: 

EN 12492:2012 clause 3.3 characterizes a helmet type by four factors.a) to d).. 

 

Helmets shall be considered as different helmet types if any of the four factors differ, and testing shall then be performed on each helmet 
type separately. 

 

In practice, in the situation where at least one of the four factors is different, 11 samples should be required for each size range. 

 

In addition, where at least one of the factors is different, it is necessary to test two adjacent size ranges separately on the same test 
headforms if there is a cross-over in the test headforms fitted by the two size ranges, 

 

 

 

 

 

 

 
 


