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Question related to         PPE Regulation     EN/prEN: EN 136:1998    Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause: Requirements  § 7.6 testing § 8.5 & 8.13 

Key words: 

Full face mask, flammability, head harness 

Question: 

 

Q1 Shall the head harness be targeted directly? 

Q2 How shall the mask be oriented when testing? 

Q3 Shall burning of the head harness for more than 5s be a failure? 

Q4 May the mask be removed from the head form between the flammability test and the leak tightness test? 

Q5 If a product satisfies the post-flammability leak tightness test, even with mechanical damage (which may include breakage) to the  

 head harness, is this a failure?  

 

Solution: 

A1 No. 

A2 The laboratory shall decide on the appropriate orientations to ensure that all relevant components, with the exception of the  

 head harness, are exposed directly. Three samples shall be tested, with a new orientation for each sample.  

A3 Yes. If burning of the head harness for more than 5s results from indirect exposure, then this is a failure. 

A4 Yes because this is the practice of the majority of the test houses. 

A5 No. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




