
 

  

 
 

 

 

CO-ORDINATION OF NOTIFIED BODIES 

PPE Regulation 2016/425 

 

RECOMMENDATION FOR USE  

PPE-R/10.018   

Version 01 

 

Number of pages: 1 

 

 

Approval stage :   Approved on :  

Origin : PFI 

 

 
  Vertical Group 
  Horizontal Committee 
  EU PPE Working Group 

 

 
21.04.2018 
21.04.2018 
29.11.2019 

 
Question related to         PPE Regulation     EN/prEN: EN ISO 20345:2011 

cl. 6.2.7 EN13634:2010  
  Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause:  

Key words: 

Ankle Protection , how many areas per shoe 

Question: 

1. In EN ISO 20345: 2011 no requirements for the protective area of ankle protection are given.  

2. In EN ISO 13634: 2010 the picture seems that the area X is only at the outer side of the footwear. 

  

What is the recommended way to proceed for notified bodies against this background? 

Solution: 

1. It is defined in EN ISO 20344: 2011 Clause 5.17 that both sides of the ankle (ie inner & outer)  of each left & right foot shall be 
protected and tested. 

 

2. If ankle protection is claimed, protection must be provided (and tested) on both the outer and inner side of both left and right 
pieces of footwear. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




