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Question related to         PPE Regulation     EN/prEN: 

EN 149:2001+A1:2009 

  Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause:  

Key words:   

Simulated wearing treatment, conditionin 

Question:  

Should samples be tested immediately after simulated wearing treatment or is it acceptable to store them for some time before testing? If 
storage is acceptable, how should samples be stored and for how long? 

Solution:  

Time between the completion of simulated wearing treatment and subsequent testing should be within 48 hours. If the treated masks are not 
tested immediately, then they shall be stored as follows:  

- Retained in sealed containers in order to conserve moisture.  

- Maintained at ambient temperature (§7.2 of EN 149:2001+A1:2009)  

- Not exposed to direct sunlight.  

If the above conditions are not met, new specimens shall be selected 

 
 


