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Question related to    PPE Regulation   PPE Guidelines   EN/prEN:  EN 352-3-2020   Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause:  

Key words: 

mounted earmuffs, earmuffs attached to head protection and/or face protection devices, package information, labelling, size range, warning 

Question: 

The standard EN 352-3 states in chapter 6 for user Information, that: “m) where the product does not meet the ‘medium size range’ the 
following statement: 1) On packaging/box “Warning: Small size range or large size range (as appropriate) earmuffs. Refer to user 
information.”  

If basic and supplementary combinations differ in size ranges, which warning is necessary to be on the box? For example, basic 
combination is size L only, and supplementary sizes vary (including M), or vice versa. 

Solution: 

 

The standard does not clearly state what combinations the warning refers to. However, it would be clear to use the warning if there are S or 
L size ranges in any of the combinations, basic or supplementary. Thus, the text could be for example (as appropriate):  

“Warning: Small size range or large size range (as appropriate) earmuffs, certain combinations. Refer to user information.” 

 Or 

 “Warning: Small size range or large size range (as appropriate) earmuffs, basic combination. Supplementary combinations may vary in 
size. Refer to user information.” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


