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Question related to    PPE Regulation   PPE Guidelines   EN/prEN:  EN 143:2021   Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause:  

Key words: Storage test, use of "for single shift use only" pictogram 

Question: 

- N and NR markings are deleted from EN 143:2021.  
- A pictogram "for single shift use only" is defined in 3.2.2  
- According to 6.12, all particle filter should conform Exposure test (5.4 of EN 13274-7:2019) and Storage test (5.5 of EN 13274-7:2019) 
- In 8 “markings”, symbol 3.2.2 is not referenced  

Does it mean that all particles filters shall conform to test after storage, be classified as reusable and symbol of §3.2.2 shall not be used? 

 

Solution: 

All particles filters shall meet the requirements after storage tests. 

 

If a manufacture still wants to indicate that single shift use is recommended, the manufacturer should use the pictogram defined on 3.2.2 of 
EN 143:2021.  

The single shift use shall be clearly and completely defined in the instruction for use. 

 


