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Question related to         PPE Regulation     EN/prEN: EN 13832-1: 2006     Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause:  

Key words: 

Stocking, degradation test 

Question: 

In clause 4.2.3 of  EN 13832-1: 2006 - footwear protecting against chemicals -  there is a procedure for the preparation of samples for 
degradation test that states "the lining shall be removed" 

 

Standard EN ISO 20345 : 2011, table 2, includes a note to say that the “stocking covering the last before the moulding process is not 
considered as a lining" 

 

Below is a picture of a cross section of polymeric footwear with a stocking. - So the question is :- Should this stocking be considered as a 
lining and be removed before testing or should it be left in place for the degradation test ? 

 

 

 

 

Solution: 

If the removal of the stocking damages the sample, it is recommend to test the full complex including the stocking but if the stocking can be 
removed without damaging the sample then this should be done.  
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