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Question related to    PPE Regulation   PPE Guidelines   EN/prEN:  EN443:2008   Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause: 4.14 a) 

Key words: Horizontal field of vision 

 

Question: 

From which points should field of vison in the horizontal directions be assessed? 

Solution: 

The horizontal field of vision should be assessed from points L1 and L2 only.  

 

 

Rationale 

EN 443:2008 clause 4.14 specifies requirements for horizontal field of vision but does not state from where it should be measured. EN 
443:2008 clause 5.16 states that testing shall be performed in accordance with EN 13087-6 (undated). EN 443:2008 includes figure 4 which 
appears to show the horizontal field of vision extending from point L and K.  

EN 13087-6:2012 clause 5.4 clearly states that horizontal field of vision is measured from points L1 and L2 so figure 4 of EN 443:2008 
should be disregarded. 

 
 


