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Question related to         PPE Regulation     EN/prEN: 1621-2: 2014    Other:    

Article:  Annex: II 

 

Clause: 4.6 Sizing 

Key words: 

Motorcyclists back protector sizing intervals 

Question: 

EN 1621-2: 2014 clause 4.6 Sizing, states “The waist to shoulder length, expressed in centimetres shall be specified as a range up to max. 
5cm.” 

 

Should this maximum 5cm range be the number of centimetres between the minimum and maximum value claimed (e.g 45 – 50cm) OR 
should this maximum 5cm include both the maximum and minimum values (e.g 45 – 49cm)? 

Solution: 

Providing that there is an ‘overlap’ in the sizing across the range of available sizes (for example Size S = 45 – 50cm, Size M = 50 – 55cm) it 
would be considered acceptable for the 5cm range to be the number of centimetres between the maximum and minimum value claimed. 
However, if no ‘overlap’ in values is present or only a single size of protector is available, (for example Size S = 45 – 50cm, Size M = 51 – 
56cm) the 5cm range should include both the minimum and maximum value claimed. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




